حمایت از کالای ایرانی | چهارشنبه، ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷

کلوچه خرمایی سیستانی - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

کلوچه خرمایی سیستانی

کلوچه خرمایی یکی از شیرینی های مخصوص و محلی مردم سیستان (زابل) میباشد که از سال های قدیم تا به امروز در بین سیستانیها پخت آن رواج داشته و دارد . کلوچه زابلی در ماه اسفند پخت شده و در ایام نوروز مورد استفاده و پذیرایی برای میهمانان قرار می گیرد که البته در سالهای جدید این شیرینی در تمام فصول سال پخت شده و در نانوایی ها و مرکز پخت مخصوص این شیرینی یافت می شود . بعضی از این کلوچه ها خرمایی و بعضی نیز بدون خرما میباشد که مواد لازم برای تهیه كلوچه محلی خرمایی : آرد -روغن-خمیر مایه -سیاه دانه و رازیانه و خرما می باشد همچنین قدیم این کلوچه در تنور پخت می شد اما امروزه در تنور گازی و یا فر پخت می شود .

مواد لازم براي تهيه كلوچه محلي خرمايي :

آرد -روغن-خمير مايه -سياه دانه و رازيانه و خرما مي باشد

طرز تهيه خمير :

ابتدا خمير مايه را در نصف ليوان آب ولرم حل كرده سپس در يك ظرفي آب و روغن و خمير مايه حل شده و رازيانه و سياه دانه را ميريزيم و آرد را به آن اضافه مي كنيم و ورز مي دهيم آرد بايد به اندازه اي اضافه گردد كه خمير به دست نچسبد روي خمير پارچه تميزي مي اندازيم و خمير را به مدت 2-3ساعت در هواي اتاق مي گذاريم البته پس ازيك ساعت خمير را دوباره با روغن ورز مي دهيم ..

از طرفي روغن را در ظرفي داغ كرده و هسته خرماها را جدا ميكنيم وخرماها را در روغن سرخ مي كنيم وقتي خمير آماده شد به اندازه دلخواه جدا كرده و گرد ميكنيم (در اصطلاح محلي چونه ميكنيم) چونه هاي خمير را به مدت كوتاهي كنار مي گذاريم سپس انها را با وردنه پهن كرده و خرما را داخل آن ميگذاريم و سه طرف آنرا روي هم ميگذاريم تا شكل مثلثي به خود بگيرد حال روي آنرا با چنگال ميزنيم حال كلوچه ما آماده پختن است.

در حالت عادي خمير براي اينكه به طور عادي خودش ترش بشه زمان خيلي زيادي ميبره . و همينطور كه ميدونيد خمير مايه عمل تخمير رو سرعت ميده .. درگذشته يكبار خمير رو ميذاشتن ترش بشه بعدش وقتي كه خميرشون آماده ميشده مقداري از اون خمير رو ميذاشتن توي سفره اي كه خميرشونو توي اون درست ميكردند و دفعه بعد اونو در صورتيكه خشك ميشده توي آب حل ميكردند و در صورتيكه خوب ميمونده در مرحله اول تهيه خمير بهش اضافه ميكردند و دفعه عمل تخمير زودتر و سريعتر انجام ميشده .

(( درشبکه اينترنتي نگاه بيشتر ببينيد ))





جواب‌های شاخه ای نویسنده تاریخ
این چه وضع گزارش تهییه کردنه درباره روش پختن کلوچه... حمیده ۱۳۹۵/۱۱/۳۰ ۱۴:۵۵

حمیده
این چه وضع گزارش تهییه کردنه درباره روش پختن کلوچه زابلی و آشنایی با این کلوچه..... من که دوست دارم بدونم چجور طبخ میشه هم نمیتونم درستش کنم.... نه مقدار مواد درج شده نه زمان طبخ و نه دمای فر...واقعا خسته نباشید با گزارش ناقصتون
0 (0 آرا)
پست شده در ۱۳۹۵/۱۱/۳۰ ۱۴:۵۵