حمایت از کالای ایرانی | پنج‌شنبه، ۲۶ مهر ۱۳۹۷

بورک - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

بورک

بورک نوعی نان محلی سیستانی است که در پخت آن از اسفناج یا سبزی های محلی مانندسوزي که به صورت خودرو در منطقه سيستان در فصلی كه گندم رشد ميكند در كنار آن خود را نشان ميدهد  استفاده می شود و در سفره افطار مردمان این منطقه جایگاه ویژه ای دارد.

مواد لازم : آرد گندم - روغن - خمير مايه - رازيانه - سياه دانه- اسفناج یا سبزی محلی مانند سوزی

طرز تهیه :

* آماده كردن سبزی :

اسفناج یا سوزی را تميز كرده و سپس بطور كامل شسته و در صافي مي گذاريم

آب را در ظرفی جوشانده سپس سبزی را به آن اضافه ميكنيم وقتي كه سبزی پخته شد آنرا آبكش ميكنيم  و بعد از اينكه آب آن گرفته شد و كمي سرد شد آنرا با مشت خوب له می کنیم سپس روغن را داغ كرده سير را سرخ ميكنيم و سبزی را به آن اضافه ميكنيم تا سرخ شود .

* آماده كردن خمير :

ابتدا خمير مايه را در نصف ليوان آب ولرم حل كرده سپس در يك ظرفي آب و روغن و خمير مايه حل شده و رازيانه و سياه دانه را ميريزيم و آرد را به آن اضافه مي كنيم و ورز مي دهيم آرد بايد به اندازه اي اضافه گردد كه خمير به دست نچسبد روي خمير پارچه تميزي مي اندازيم و خمير را به مدت 2-3ساعت در هواي اتاق مي گذاريم البته پس ازيك ساعت خمير را دوباره با روغن ورز مي دهيم ..

خمير آماده شده را به صورت چونه های متوسط در آورده و پهن ميكنيم سپس سبزی را وسط آن گذاشته و كمي آنرا را پهن ميكنيم بعد گوشه هاي خمير را بصورت مثلثي جمع ميكنيم  و پشت آنرا با چنگال ميزنيم و در تنور یا فری كه از قبل داغ شده می گذاریم.

Loading the player...